Bijbelwetenschappelijk kwartaalblad

Zowel gedrukt als online verkrijgbaar


Het Studiebijbel-magazine is een populair bijbelwetenschappelijk kwartaalblad voor mensen die meer willen weten over de achtergronden van de Bijbel.

Een blad dat je inzicht geeft, intrigeert, uitdaagt om verder te denken, geschreven door gerenommeerde auteurs van de Studiebijbel. De uitgaves zijn zowel los verkrijgbaar als in abonnementsvorm.

De oorspronkelijke boodschap helder krijgen

Sinds de eerste uitgave van de StudieBijbel-serie in 1986 waren er meerdere keren ideeën gelanceerd om een magazine uit te geven, maar het eerste nummer van StudieBijbel Magazine werd een feit in September 2007.

In de artikelen wordt veel aandacht geschonken aan de doorwerking van het Oude Testament in het Nieuwe en de betekenis ervan voor de kerk vandaag. We willen graag lezen wat er staat, maar dat is na 2000 jaar en meer niet altijd eenvoudig. Er is studie voor nodig om de oorspronkelijke boodschap van de Schrift helder te krijgen.

Niet wat er op grond van een tekst allemaal gezegd kan worden, maar wat de tekst zélf zegt in de oorspronkelijke historische en literaire context. Dit is de achterliggende motivatie van de uitgave van de StudieBijbel en van StudieBijbel Magazine.

Wij schrijven studies voor u, maar het is van belang dat u ook zelf de Bijbel kunt bestuderen. Er zijn verschillende middelen en methoden om dit verantwoord en systematisch te doen. Daar willen wij in deze serie artikelen bij helpen.

 

StudieBijbel Magazine Online

Inmiddels is het ook mogelijk om StudieBijbel Magazine digitaal te lezen. Dit kan online via de website StudieBijbel.nl of door de editie als PDF bestand te downloaden.

SB Magazine Sept 2017
SB Magazine Maart 2017
SB Magazine juni 2017
SB Magazine Dec 2016

StudieBijbel Magazine

Updated on 2017-09-26T13:20:30+00:00, by CvB.